Rewe: bio met eigen ogen bekijken

Rewe maakt met video's reclame voor Naturland-levensmiddelen. Een Rewe-handelaar laat zijn klanten ook live meekijken door middel van een webcam op een kippenboerderij.

Op de websites voor Rewe-bio nodigt het handelsconcern uit om een virtuele wandeling te maken bij het bedrijf van één van haar melkleveranciers. Google Maps leidt je door de stal en door de weides.

In de video legt de teler waarom hij zich voor biologische dierhouderij heeft besloten en hoe goed het met de dieren gaat. Ook een groententeler en een Naturland-adviseur komen aan het woord. Zij allen zouden er "vol overtuiging en passie voor zorgen dat Rewe-bio daar verder gaat waar standaard-bio ophoudt", looft het concern.

Livebeelden zorgen voor transparantie
Rewe-handelaar Richrath uit Bergheim toont in zijn veertien filialen bij de schappen met eieren livebeelden van zijn eierleverancier, een lokaal Bioland-bedrijf. Daarmee communiceert hij "moedig en authentiek waarom zijn eieren een paar cent meer kosten: omdat ze uit de regio komen en de dieren goed worden behandeld", schrijft Rewe, die voor de hiervoor benodigde software heeft gezorgd. De naam van deze bio-reclame: 'Tierwohl-TV'.

Bron: Bio-markt.info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven