Bouwers dier- en boervriendelijke mobiele kippenkar winnen innovatieprijs

Wijkamp Farming Solutions is zaterdagavond uitgeroepen tot de beste Jonge ondernemers van het jaar in de Gemeente Bernheze. Zij wonnen hierbij de JOP 2019, de Jonge Ondernemers Prijs. Dit vond allemaal plaats op het Bernhezer Business Event.

Het Event bestaat al bijna twintig jaar en heeft tot doel het inspirerende bedrijfsleven binnen de gemeente nog meer op de kaart te zetten. De organisatie streeft naar een sterke en bruisende regio vol actieve ondernemers. 

Stijn van den Bovenkamp (l) en Rico Wijgergangs (r) nemen de prijs in ontvangst van Locoburgemeester Peter van Boekel (m)

Het duo won met stip van diverse andere mooie initiatieven uit de regio. De onderscheiding in de vorm van een beeld en een bos bloemen werden uitgereikt door de Locoburgemeester.

Wijkamp Farming Solutions heeft in 2018 op de BioVak beurs haar eerste product getoond. De dier- en boervriendelijke mobiele kippenkar, geschikt voor 249 kippen werd daar druk bezocht. Het bleef niet bij dit model, later zijn er nog karren voor 50, 100 en 175 kippen uitgedacht, afhankelijk van waar er vraag naar was.

GeluksVogel, de eerste afnemer van de kar model 249 is zeer tevreden over deze prachtige vorm van huisvesting. Met ondertussen 1,5 jaar ervaring geven zij aan dat de kar zowel hittegolf- als koudeperiode bestendig is en dat de kar zeer onderhoudsvriendelijk en gebruikersgemakkelijk is.

Op de vraag of Wijkamp in de toekomst plannen heeft om ook in het buitenland te gaan leveren kon Stijn antwoorden dat de eerste kar al over de grens is verkocht, namelijk bij onze buren in België.

Klik hier voor meer informatie over Wijkamp

Klik hier voor meer inforamtie over Geluksvogel bio


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven