O.a. Triodos Organic Growth Fund investeert in TIPA

€22,5 miljoen opgehaald voor composteerbare verpakkingsoplossingen

TIPA, ontwikkelaar en leverancier van  composteerbare verpakkingsoplossingen, heeft €22,5 miljoen opgehaald in een recente financieringsronde. Onder de investeerders, die deelnamen aan deze financieringsronde, waren Blue Horizon Ventures, Triodos Organic Growth Fund en de bestaande Chestnut Holding LLC en GreenSoil Investments.

Wereldwijde vraag naar alternatieven voor conventioneel plastic

Dankzij de groeiende wereldwijde vraag naar uitvoerbare alternatieve alternatieven voor conventioneel plastic kan TIPA met deze investeringsronde zijn groei voortzetten, de verkoop in nieuwe gebieden uitbreiden en zijn portfolio met unieke verpakkingsoplossingen verder uitbreiden.

"Plastic en bijproducten overspoelen onze steden, velden en oceanen. Ze dragen bij aan gezondheidsproblemen bij mensen en dieren. Consumenten over de hele wereld vragen om alternatieven en leidende merken zijn op zoek naar goede oplossingen", vertelt Daphna Nissenbaum, de directeur en oprichter van TIPA.

Deze TP 302 Fresh Produce Bag van TIPS is volledig composteerbaar (foto uit de catalogus).

"We hebben TIPA opgericht met het idee dat we duurzame verpakkingsoplossingen aan willen bieden die afbreekbaar zijn en terug kunnen keren naar de natuur. We zijn blij dat we verder kunnen uitbreiden en een gepatenteerde technologie aan kunnen bieden aan leidende merken van over de hele wereld", gaat Daphna verder.

Marktbehoefte aan duurzame verpakkingsoplossingen

"TIPA's groei is een indicatie van de marktbehoefte aan duurzame verpakkingsoplossingen. Dankzij het ervaren en gedreven team, de bewezen technologie en de gerichte focus op de wereldwijde voedsel- en modesector, hebben we het volste vertrouwen dat TIPA in de goede positie is om een wereldwijde leider in deze categorie te worden", vertelt Michael Kleindl, medeoprichter en beherend vennoot van Blue Horizon Ventures. 

"Op dit moment wordt minder dan 10% van de plastic verpakkingen gerecycled en wanneer het om flexibele verpakkingen gaat, is dit slechts 5%. We zijn zeer blij dat we TIPA kunnen steunen bij het bieden van een duurzame en haalbare oplossingen voor de vermindering van plastic afval", zegt Isabelle Laurencin, Senior investeringsmanager bij het Triodos Organic Growth Fund.

"Als één van de eerste investeerders van het bedrijf zijn we zeer enthousiast over de groei van TIPA en de toepassing van hun technologie door leidende wereldwijde merken", vertelt Gideon Soesman, de medeoprichter en beherend vennoot van GreenSoil Investments. "We zijn blij dat we onze steun voor TIPA en hun managementteam uit kunnen breiden om van de wereld een betere plek te maken."

Geïnspireerd door de natuur

De composteerbare verpakkingsoplossingen van TIPA  zijn ontworpen om binnen enkele maanden afgebroken te worden, net als andere soorten organisch materiaal, zoals sinaasappelschillen.

TIPA biedt verpakkingsoplossingen voor de voedsel- en modesector die passen bij de bestaande machines en toeleveringsketens. De verpakkingsoplossingen van het bedrijf worden op dit moment wereldwijd gebruikt door leidende wereldwijde merken in Europa, Australië, en de VS.

Innovatie bevorderen als 'Technisch pionier' bij het World Economic Forum

TIPA is onlangs als 'Technische pionier' benoemd door het World Economic Forum, waardoor ze bij een prestigieuze lijst van bedrijven horen op het gebied van ontwerp, ontwikkeling, die nieuwe technologieën en innovaties gebruiken die een positieve impact op bedrijven en de maatschappij hebben.

Voor meer informatie, ga naar www.tipa-corp.com, of stuur een e-mail naar micky@tipa-corp.com of alison@higginsonstrategy.com

Bron: TIPA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.