Luxemburg: Cactus en Biogros presenteren nieuwe, kartonnen AGF-verpakking

Biogros, leverancier van biologische producten, en Cactus, een grote speler op de Luxemburgse retailmarkt, hebben een nieuwe, milieuvriendelijke verpakking ontwikkeld voor een breed scala aan biologische groenten en fruit. De verpakking is vervaardigd van 100% FSC-papier en bevat geen minerale oliën.

Verpakkingen zijn belangrijk om de versheid van groenten en fruit te behouden. Bovendien beschermen verpakkingen de producten tijdens transport en kan de herkomst van het product erop vermeld worden. De keuze voor duurzame, milieuvriendelijke materialen ligt bij het verpakken van biologische AGF al helemaal voor de hand. 

Biogros en Cactus, die al meer dan 25 jaar zakendoen vanuit de overtuiging dat we de natuur moeten beschermen en duurzame landbouw moeten omarmen, gingen deze uitdaging aan. De twee bedrijven meenden dat duurzaamheid verder gaat dan alleen de teelt en ontwikkelden een duurzame verpakking voor bio-AGF om een einde te maken aan het gebruik van plastic verpakkingsmaterialen voor biologische voedingsproducten.  

Hoewel er nog steeds gebruik gemaakt wordt van biologisch afbreekbaar plastic voor het verpakken van bioproducten om ze te kunnen onderscheiden van conventionele producten, bestaat de nieuwe Biogros-verpakking voor 100% uit FSC-gecertificeerd karton. De etiketten bevatten geen minerale oliën. Alle producten uit het Biogros-assortiment zullen geleidelijk verpakt gaan worden in duurzame en 100% recyclebare materialen. 

Bron: today.rtl.lu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven