Ze bieden meerdere mogelijkheden aan

Wetenschappers vinden een manier om kinderen meer groenten te laten eten

Sommige kinderen zijn kieskeurige eters en ouders vinden het moeilijk om hen de dagelijkse portie groenten te laten eten. Dit probleem wordt nog groter door het hoge gehalte aan vetten, zout en de zoete producten die vaak de nodige voedingswaarden missen. Maar nu hebben wetenschappers een methode bekend gemaakt dat dit kan veranderen door de kinderen te laten kiezen uit veel verschillende soorten groenten.

Hoewel de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten voor kinderen varieert per land, zijn de richtlijnen over het algemeen hetzelfde. Ondanks alle aanbevelingen melden ouders in veel landen het moeilijk te vinden om hun kinderen groenten te laten eten. Volgens een nieuw onderzoek eten jonge kinderen in Australië nog minder groenten dan gebruikelijk ondanks de richtlijnen die meer groenten aanbevelen. 

Om een manier te vinden om ouders te helpen, heeft het onderzoek verschillende methoden geëvalueerd die gebruikt worden voor het eten van groenten. Er namen 32 gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar aan deel. De test bestond uit: het aanbieden van een enkele soort groente en het tegelijkertijd aanbieden van verschillende soorten groenten. 

De onderzoekers merkten dat gezinnen die hun kinderen meerdere soorten groenten aanboden, zagen dat hun kinderen meer groenten namen. De porties stegen tussen de 0,6 en 1,2 per kind. Na 5 weken en na 3 maanden zagen de onderzoekers dat deze kinderen meer open stonden voor het eten van groenten, hoewel ze nog steeds niet de dagelijks aanbevolen hoeveelheid aten. 

Bron: slashgear.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven