Eén biologisch biggenvoer voor de hele periode

Het nieuwe biologische biggenvoer B* Big Effect Korrel is geschikt als speenvoer én kan worden gebruikt tot het einde van de biggenopfok. B* Big Effect Korrel is een biggenkorrel die voor het spenen ingezet kan worden en perfect inspeelt op de behoefte van biologische biggen in deze periode. Het grote voordeel is dat dit product de hele periode, dus tot en met 4 weken na spenen, ingezet kan worden. Net als de rest van de biggenvoeders van Agrifirm.

Nutritionele eisen biologisch biggenvoer
"Voor biologisch varkensvoer zijn er minder grondstoffen die wij mogen gebruiken, omdat vrijwel alles ook biologisch geteeld moet zijn", schetst Albert Schoterman, Nutritionist Biologische Varkens bij Agrifirm. "Met name eiwitrijke grondstoffen zijn beperkt beschikbaar en synthetische aminozuren zijn in Europa niet toegestaan in biologisch voer. Hierdoor hebben biologische voeders bij een bepaald lysineniveau een duidelijk hoger ruw eiwitniveau dan vergelijkbare gangbare voeders. Biggen toch nutritioneel juist voeren kan daarom een flinke uitdaging zijn."

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de adviseur Biologisch van Agrifirm of de Klantenservice via 088 4882980.

Bron: Agrifirm


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven