Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hutten introduceert biologische We Colombian Coffee

Hutten houdt graag grip op en inzicht in de keten van hun producten. Neem koffie. Hun zoektocht naar echt goede, duurzame koffie leidde hen naar het hooggebergte van Colombia. Daar vonden ze 100% biologische Arabica-koffiebonen voor We Colombian Coffee. Vanaf nu wordt deze smaakvolle koffie in hun Your Barista’s espressobars in onze bedrijfsrestaurants geserveerd. En daar vertellen hun barista’s de gasten precies wat deze koffie verder nog zo bijzonder maakt…

Zoals gezegd kunnen de bonen worden gevolgd van bes tot beker. De bonen worden geteeld in een regio op wel 1800 meter. Een perfect microklimaat voor de Arabica-plant. Pas als de rode bessen echt rijp zijn, worden ze stuk voor stuk met de hand geplukt. Dat zorgt voor een zoetere, fruitige en volle smaak. Het slow-roasten van de bonen gebeurt daarna op ambachtelijke en authentieke wijze in een lokale koffiebranderij. Dat brengt de mooiste smaken naar boven. Er zijn twee soorten: de korter geroosterde Smooth Roast en de Deep Roast met een langere brandtijd. De Smooth roast is te herkennen aan de hints van melkchocolade en rode vruchten. De Deep roast is intenser en proeft naar pure chocolade en gedroogde abrikozen. 

Circulair en duurzaam: emballagetonnen voor minder waste
Hutten kiest voor een 100 % biologische koffieboon met SKAL-certificering, die wordt verbouwd zonder chemicaliën en pesticiden. Zo blijven het water en de bodem schoon. En kan de pulp worden verwerkt tot compost voor de plantage. Hun zorg voor het milieu houdt niet op als de bonen de plantage hebben verlaten. Zo leveren ze de bonen op de locaties in speciale tonnen die worden hergebruikt. Normaal gesproken gaan koffiebonen in wegwerpzakken van foliemateriaal op een rol. Dat materiaal is niet te recyclen doordat er verschillende grondstoffen in zitten. Bovendien is er wel een meter folie nodig voor een zak. Met hun emballagesysteem van tonnen zorgen ze voor veel minder waste en besparen ze 20.000 meter folie. 

Steun aan vrouwelijke koffietelers
"We care. Daarom helpen we de vrouwelijke koffietelers van Women’s Power een handje in hun strijd om gelijke rechten. De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in Colombia is groot. En dus investeren we in de educatie van vrouwelijke koffietelers." In hun opleiding tot koffietelers die premiumbonen telen om precies te zijn. Door zich te richten op de premiumkoffie, hoeven ze niet te concurreren op de markt van mainstreamkoffie, waar het om prijs draait in plaats van kwaliteit. Investeren in educatie, is investeren in de lange termijn. Het verbetert de arbeidskansen voor vrouwen. Doorbreekt de traditionele denkwijze. Strijdt voor gelijke rechten. Per kilo koffiebonen gaat er 1 euro naar Woman’s Power. Dit is ongeveer 15.000 euro per jaar! Verder werken we samen met lokale plukkers en branders. En in Nederland verpakken talentvolle helden met een afstand tot de arbeidsmarkt de bonen met zorg. 

Proeven bij Your Barista’s espressobar
Consumen kunnen We Colombian Coffee in  de Hutten Your Barista's espressobars proeven, te vinden bij de organisaties waar zij het bedrijfsrestaurant runnen. Daar staan gecertificeerde barista’s die écht het verschil maken. Zij experimenteren de hele dag met koffie, de bereiding ervan en ultieme smaakcombinaties. Zo streven ze naar de beste koffiebeleving voor de gasten! 

Klik hier voor meer informatie

Bron: Hutten

Publicatiedatum: