CO2-voetafdruk inzichtelijk gemaakt op verpakking plantaardige zuiveldrank

Oatly, de Zweedse fabrikant van plantaardige zuiveldranken, is begonnen met het inzichtelijk maken van de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het maken van haar producten. Frontaal op de verpakking staat hoeveel kilo broeikasgassen de productie van een kilo van het product met zich meebrengt. Geïnteresseerde consumenten vinden een uitgebreide toelichting op de website van Oatly. Daar staat onder meer te lezen dat de berekening van de uitstoot wordt gedaan door het onafhankelijke instituut CarbonCloud. 

Op deze manier helpt Oatly consumenten om het abstracte gegeven CO2-uitstoot concreet te maken. En hiermee wordt één van de drempels om duurzaam te consumeren weggenomen, namelijk dat men niet goed weet wat de duurzame keuze is.

Maar dit werkt uiteraard alleen als de consument iets kan vergelijken. Oatly roept dan ook andere voedingsproducenten op om de voetafdruk van hun producten inzichtelijk te maken. Of dat gaat gebeuren, is natuurlijk maar de vraag. Vooralsnog is het alleen interessant voor producenten met een lage CO2-uitstoot om dit te vermelden op de verpakking. 

Bron: Future of Food


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven