Gerard Mul (voorheen Hoeve Sonneclaer) runt nu bio-boerderij Boterhuys

Biologisch verbreed bedrijf blijkt wel mogelijk in Zuid-Holland

Gerard Mul, bekend van Hoeve Sonneclaer in het Drentse Fluitenberg, boert sinds juni van dit jaar samen met zijn vrouw in Zuid-Holland, op biologische boerderij Boterhuys in Warmond. De Drentenaar vertelt op LinkedIn waarom zij deze stap hebben genomen: "Mijn vrouw en ik hadden een droom, een eigen agrarisch bedrijf, maar dat deze droom uiteindelijk in Zuid-Holland zou uitkomen hadden we nooit durven dromen...

Na de Hoge Landbouwschool in Dronten liep een backpack-trip uit in 2 jaar een melkveebedrijf managen in Nieuw-Zeeland, waarna we 7 jaar lang het verbrede biologisch bedrijf van mijn ouders in Drenthe door ontwikkelden. De pachtsituatie van dit bedrijf liet ons niet toe hier verder te ontwikkelen in de richting die wij wilden: verbreding. Dit was even slikken, daarna juridisch doorbijten, en weer slikken, het besef kwam langzaam maar zeker, hier gaat het niet lukken.

Twee jaar later... Na een hele 'reis' mogen we het familiebedrijf van Mieke haar ouders overnemen. Een prachtige plek aan de Kagerplassen, te midden van heel veel mensen. Een kleinschalig bedrijf en een dichtbevolkte omgeving, voor sommige boeren een reden om te vertrekken, voor ons een reden om er juist heen te gaan. We willen hier een biologisch verbreed bedrijf opbouwen waarbij iedereen kan genieten van de boerderij en haar heerlijke producten. Veel dank aan beide families voor het begrip en de kans."

Bron: LinkedIn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven