Oogstfeest op Stadsboerderij Almere: 21 september

Op zaterdag 21 september, van 09:30 tot 15:00 uur, vindt het Oogstfeest plaats op de Stadsboerderij Almere aan het Kemphaanpad 14 in Almere.

Het graan binnen is, de schuren puilen uit van het stro, de erwten zijn gedorst en de uien gerooid. Het seizoen was wisselvallig met veel zon, weinig regen en dan toch opeens weer heel veel. De Stadsboerderij is daarom extra blij met de oogsten van dit jaar en dat vieren ze graag samen met hun bezoekers.

Op het Oogstfeest gaat het om mooie producten uit Almere en hun trotse makers. En natuurlijk om alle mensen die daar nieuwsgierig naar zijn. Samen met de Boerenmarkt, met Almeerse Weelde, Stad en Natuur en vele anderen, belooft het een feest te worden voor de zintuigen.

Bezoekers kunnen pruimenjam met lavendel proeven, honing van Almeerse bijen,  zuurkoolzomersalade, mirabellengelei, hamburgers van blije koeien, kornoeljejam en spelttwisters.  Daarnaast kunnen ze hun eigen graan dorsen en daar een pannenkoek van eten. Ook kunnen ze de geur ontdekken van vers gras, gemaaid met een zeis en de geur van schapenwol en pas geoogste worteltjes.

Klik hier voor meer informatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven