Burgenland: aandeel van het biologisch landbouwareaal sneller toegenomen

Bij de realisering van het twaalfpuntenprogramma voor een bio-ommekeer in het Oostenrijkse Burgenland is men zeer goed op weg. Dat is de balans die Astrid Eisenkopf (SPÖ), regeringslid van de deelstaatregering, onlangs trok. Het aandeel biologisch landbouwareaal in de deelstaat is sneller toegenomen dan verwacht. 

Men wil bereiken dat tegen 2027 op de helft van het totale landbouwareaal in Burgenland biologisch geteeld wordt. Dat is één van de verklaarde doelen van de deelstaatregering. Volgens Astrid Eisenkopf is men al een heel stuk dichter bij dit doel gekomen. Het aandeel van het biologisch landbouwareaal aan het totale landbouwareaal is sinds 2018 gestegen van 31 procent naar 37 procent.Subsidievolume wordt verhoogd
Sinds afgelopen juli ontvangen bedrijven die overstappen op biologische landbouw in totaal 15.000 euro deelstaatsubsidie. Meer boeren dan verwacht hebben dit aanbod aangenomen, aldus Eisenkopf. Men had gerekend op circa zeventien aanvragen. In een eerste stap had men op 250.000 euro subsidie voor de eerste drie jaar gerekend. Deze zeventien aanvragen waren echter reeds na drie weken bereikt. Inmiddels zijn er zevenentwintig aanvragen en men zal het subsidievolume natuurlijk verhogen, aldus Eisenkopf.

Verdere besluiten door het deelstaatparlement staan gepland
In oktober staan er bovendien in het deelstaatparlement meerdere besluiten op het gebied van de bio-ommekeer gepland: bijvoorbeeld dat nieuwe stallen alleen nog maar worden toegelaten wanneer ze bio-gecertificeerd zijn en de wijziging van de grondbeschermingswet.

Bron: Burgenland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven