€ 145 mln budget voor EU schoolprogramma

Het EU schoolprogramma richt zich op het stimuleren van gezond eten en gebalanceerde diëten via het uitdelen van groenten, fruit en melkproducten en geeft voorlichting over tuinbouw en goede voeding. 

Meer dan 20 mln kinderen profiteerden van dit programma tijdens schooljaar 2017-18, wat 20% van de kinderen in de EU is.

Phil Hogan van Agriculture and Rural Development: "Goede eetgewoonten, die vanaf jonge leeftijd aangeleerd zijn, zijn erg belangrijk. Dankzij het EU schoolprogramma kunnen onze jonge burgers niet alleen genieten van Europese topproducten, maar ook leren over voedingswaarde, telen, voedingsverwerking en wat daarbij komt kijken."

Elk schooljaar gaat € 250 mln naar het programma. Voor 2019-20 werd € 145 mln opzij gezet voor groenten en fruit. Hoewel deelname vrijwillig is, kiezen alle EU lidstaten ervoor om gedeeltelijk of volledig mee te doen. Landen kunnen via nationale financiering bijdragen aan de EU steun voor het programma.  

Lidstaten kunnen gaandeweg besluiten waar ze aan meedoen. Dit betreft het type producten dat de kinderen ontvangen of het thema van het onderwijs dat toegepast wordt. Maar de productkeuze moet gebaseerd zijn op gezond en milieuvriendelijk, seizoensgebondenheid, beschikbaarheid en variatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven