Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Johan Vanhaeren, BioVibe:

“Momenteel volop biologische bloemkool en broccoli beschikbaar”

Tholen – “Het bio-hardfruitseizoen is volop begonnen en de verkoop loopt redelijk goed. We hebben momenteel Elstar en Santana-appelen binnen en voor peren hebben we Celina, Conference en Triumph de Vienne”, vertelt Johan Vanhaeren van bio-groothandel BioVibe. “Er is voldoende aanvoer van bio-hardfruit en we zijn tevreden over de kwaliteit. De prijzen voor appelen en peren liggen tot nu toe op een redelijk goed niveau en we hopen dat we die prijzen vast kunnen houden.”

Hoewel er een aantal weken geleden wat tekorten waren in bloemkool en broccoli, is dat nu niet meer het geval. “Er zijn genoeg bloemkolen op de markt met een hele goede kwaliteit, ook ervaren we geen tekort in broccoli. Voor de komende weken verwachten we geen problemen in de aanvoer en de kwaliteit”, aldus Johan. “Spinazie heeft daarentegen wel wat problemen gehad door de hitte, maar nu de temperaturen zakken, verwachten we dat deze problemen snel voorbij zijn.”

“Voor kropsla, prei en kolen loopt de vraag goed door en de prijzen liggen op een normaal prijsniveau. Zowel de vraag en de prijzen zijn normaal voor de tijd van het jaar. Echter hebben we de afgelopen vakantieperiode een hele goede vraag gehad. Zelfs beter dan in voorgaande jaren”, vervolgt Johan.

De eerste pompoenen zijn al binnen bij BioVibe, maar de grotere volumes worden binnenkort verwacht. “We verwachten een grote oogst binnen een week of twee/drie. De pompoenen hebben een heel goed groeiseizoen achter de rug, dus verwachten we flink wat aanvoer. Tegen het eind van oktober verwachten we een piek in de vraag en we zien dat het product elk jaar toeneemt in populariteit”, besluit Vanhaeren.

Voor meer informatie:
Johan Vanhaeren
BioVibe
Kempenarestraat 44A
2860 – Sint-Katelijne-Waver
+32(0)15 70 0092
info@biovibe.be    
www.biovibe.be