Dirk Cornelis van Le Larry

"Wij waren in 1999 de eerste Belgische producent van biologische geitenkaas"

Gino en Nadine De Clercq openden in 1981 in Lochristi een geitenboerderij. Nadat ze in aanraking kwamen met een specialist, bedacht ze de Le Larry kaas, een artisanale geitenkaas van rauwe melk. Het bedrijf werd overgenomen door Corma Vleeswaren uit Destelbergen. Zaakvoerder Dirk Cornelis: "Wij waren in 1999 de eerste Belgische producent die biologische geitenkaas op de markt bracht. Geitenkaas is bovendien gezonder dan kazen van koeienmelk omdat ze een iets hogere zuurtegraad hebben. Hierdoor is deze kaas ook uitstekend geschikt voor kinderen en volwassenen met een lactose-intolerantie. Onze handgeschepte natuurkaas van honderd procent biologische en Belgische geitenmelk is ook erkend als streekproduct.”

Klik hier om verder te lezen

Bron: HLN


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven