Levert besparing van minstens 180.000 vrachtkilometers per jaar op

Bauck: 20 miljoen voor nieuwe fabriek

De Duitse bio-fabrikant Bauck gaat een nieuwe fabriek bouwen in Rosche (district Uelzen in Nedersaksen). Het acht verdiepingen tellende gebouw wordt 45 vierkante meter hoog en 25 vierkante meter breed en de bouw kost nu al 5 miljoen meer dan aanvankelijk geschat.

Vanwege planningswijzigingen is de investeringssom voor de nieuwe fabriek gestegen van 15 naar 20 miljoen, informeert Bauck op verzoek van de redactie van Bio-Markt.Info. Het is de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf, zegt directeur Jan-Peter Bauck. Bauck heeft een deel van de totale investering van 15 miljoen euro opgehaald via Crowdinvestment in samenwerking met Finnest. Het streefdoel daarvoor was 1 miljoen euro en dit bedrag is ook daadwerkelijk opgehaald.

Eén van de producten van Bauckhof.

Nieuwbouw bespaart vrachtkilometers
De nieuwe fabriek zal naar verwachting in april 2020 gereed zijn en vanaf juli 18.000 tot 20.000 ton glutenvrij graan per jaar gaan verwerken: haver tot vlokken en bloem, maar ook boekweit, gierst, kikkererwten, rijst en maïs. Bauck produceert onder het merk Bauckhof ongeveer 150 Demeter- en biologische producten, waaronder meel, granen en bakmixen, en is sinds 2006 glutenvrij. Met het nieuwe gebouw kan het bedrijf meer lokaal produceren en minstens 180.000 vrachtkilometers per jaar besparen - een afstand die overeenkomt met ongeveer 3,5 banen rond de wereld.

Bron: Bio-Markt.Info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven