"Over de biologische markt en het toekomstperspectief hiervan"

Eerste Biologische Jongeren Inspiratiedag: 5 september

Tholen - De eerste Biologische Jongeren Inspiratiedag zal op donderdag 5 september plaatsvinden, inschrijven kan nog. "Er zijn veel jonge ondernemers die overwegen om het ouderlijk biologisch bedrijf over te nemen of om te schakelen naar biologisch. We willen hen tijdens dit evenement inspireren en informeren over de biologische markt en het toekomstperspectief hiervan. Dit evenement is uitermate geschikt voor jongeren waarvoor biologisch ondernemen een serieuze optie is of die dat in overweging hebben. Tevens wil ik benadrukken dat de Biologische Jongeren Inspiratiedag zeker niet exclusief voor klanten van Agrifirm is", vertelt Arend Zeelenberg, Manager Biologisch bij Agrifirm.

Arend bij de ingang van het hoofdkantoor van Agrifirm in Apeldoorn. 

Het evenement is bedoeld voor jongeren tot 35 jaar en wordt gehouden op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Het programma start om 9:30 uur en eindigt om 17:00 uur. Als eerste spreekt Esther Haanschotten, Food trendwatcher. "Zij zal vertellen over de laatste belangrijke foodtrends, toegespitst op de jonge biologische boeren. Esther voorziet in inspiratie vanuit de productiekant. Welke producten hebben potentieel bijvoorbeeld?"

Daarna zal Ruud Tijssens, Director Public & Cooperative Affairs bij Agrifirm Group, ingaan op hoe biologisch in het toekomstige agrarische landschap past. Hoe bereid je je als jong biologisch agrarisch ondernemer voor op de toekomst - welke duurzaamheidsthema's die voor biologisch van toepassing zijn spelen er nu? "Ruud denkt vanuit Agrifirm namens de boeren mee met de beleidsmakers. Hij weet bijvoorbeeld alles over het klimaatakkoord en wat het Deltaplan biodiversiteitsherstel voor de boeren betekent."

De derde spreker is Joris Lohman, oprichter en directeur van Food Hub. Hij begeleidt agrarisch ondernemers binnen het platform De Nieuwe Boerenfamilie, in het ontwikkelen van een eigen korte keten en het vermarkten van producten. Zijn doel is het aanjagen van de transitie naar een eerlijk, gezond, lekker en duurzaam voedselsysteem. "Joris heeft een heel interessant verhaal voor de jonge ondernemer. Hij haalt waar nodig mensen van buiten je omgeving er bij, beschikt over een groep specialisten die echt kunnen helpen, bijvoorbeeld op het gebied van marketing."

Vanaf 14:45 uur zal de aandacht gericht zijn op Sieto van Houten, ondernemerscoach bij Exlan Advies. "Dit adviesbureau biedt een programma ondernemerscoaching aan. Hierbij kijken ze naar de ondernemer, de onderneming en de omgeving. Hoe kan je het beste als ondernemer in je bedrijf en in de omgeving fungeren?" Sieto zal de deelnemers middels een workshop helpen bij het implementeren van de opgedane inspiratie van deze dag in het toekomstige bedrijf.

Er is plek voor 35 deelnemers, zo geeft Arend aan. "Met deze limiet is er volop ruimte om onderlinge discussie te stimuleren."

Inschrijven kan via deze link.

En het hele programma is hier te vinden.

Voor meer informatie: a.zeelenberg@agrifirm.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven