Vijf nieuwe aanvullende biologische voeders voor pluimveehouderij

MS Schippers breidde onlangs haar assortiment voor biologische pluimveehouders fors uit. Het gaat om vijf nieuwe producten. Dat zorgt dat het internationaal opererende bedrijf deze groeiende groep pluimveehouders nu volledig kan bedienen.

De biologische (pluim)veehouderij kent qua herkomst een tweedeling in producten. Het gaat om producten van biologische oorsprong en om producten die toegelaten zijn voor gebruik op biologische bedrijven. "Onze core business is hier de levering van producten, aanvullende voeders, die pluimvee verbruikt of die op het bedrijf verbruikt worden, zoals schoonmaak- en desinfectiemiddelen.” Dat vertelt Thomas Mallens. Hij is divisiemanager pluimvee bij MS Schippers. Het bedrijf heeft op haar website alle producten voor biologische pluimveehouderij met de groene button ‘Organic Farming’ gemerkt. “Biologisch toegelaten middelen zijn dat krachtens EU-verordeningen; biologische producten zijn biologisch geproduceerd en als zodanig gecertificeerd in deze keten”, aldus Mallens.

De vijf bio-producten
De vijf nieuwe producten zijn aanvullende biologische voeders, van versies waarmee MS Schippers zich in de reguliere houderij al bewezen heeft. Ze dragen als namen: MS Flexfeed Hepa EKO, wat de lever ondersteunt, MS Flexfeed Mineral EKO dat extra mineralen en sporenelementen bevat, MS Flexfeed Oregano EKO, die er voor leggend en vleesproducerend pluimvee is met een positieve invloed op de darmflora en MS Flexfeed Multivit EKO, bestaande uit een mix van vitamines A, D3, E, K, C, B en foliumzuur. Het vijfde biologische product is MS Flexfeed Oregano EKO 'C-powder'. Dit bevat puur ascorbinezuur/vitamine C. Volgens Mallens is dit ideaal om in te zetten in tijden van hitte en futloosheid bij pluimvee. MS Schippers vermeldt een uitgebreide omschrijving inmiddels op haar site. De producten zijn als zodanig duidelijk herkenbaar gemaakt.

Omvang biologisch groeit
Het is niet voor niets dat MS Schippers inspeelt op de biologische (pluim)veesector. Deze sector groeit en dat gebeurt volgens Mallens vooral in Duitsland, maar Nederland blijft niet achter. Helaas kent de biologische branche minder grondstoffen en producten dan de reguliere sector. Dat maakt het voor een biologische pluimveehouder complexer om bij te sturen als het mis dreigt te gaan tijdens leg- of vleeskuikenrondes. De mogelijkheden voor toevoeging van grondstoffen en/of toevoegingen aan het voer zijn beperkt. Om bij problemen toch flexibel bij te kunnen sturen, zet MS Schippers zich blijvend in voor de ontwikkeling van nieuwe aanvullende voeders. "We werkten al enige tijd met twee belangrijke producten voor biologisch pluimvee", vertelt Mallens. "Allereerst het aanvullende MS Goldfeed Welfare, dat heeft een aanzurende werking. Het ondersteunt preventief en voor langere periode de maag- en darmwerking. De productlijn MS Flexfeed voerden we ook al. Deze additieven, toegepast gedurende de leg- of mestronde helpen bij specifieke moment van verminderde weerstand, eischaalkwaliteit en/of darmproblematiek."

Natural Health Promoters (NHP)
En zo levert MS Schippers meer producten die biologische pluimveehouders houvast geven bij het management. Zoals pikblokken en luzerne gericht op dierwelzijn. De MS Goldfeed-lijn en MS Flexfeed-lijn vallen binnen MS Schippers onder de Natural Health Promoters "Producten die een bewezen positieve bijdrage leveren aan de diergezondheid", vertelt Mallens. "Denk aan stoffen als aromaten, antioxidanten, homeopathische middelen, etherische oliën, organische zuren en vitaminen/mineralen. Ze zijn erop gericht om de ziektedruk laag te houden en antibioticagebruik te voorkomen. De stoffen zijn toepasbaar gedurende de leg- en vleeskuikenrondes en uiteraard afhankelijk wat er speelt."

Schoonmaak en desinfectie
Naast de NHP's levert MS Schippers ook middelen specifiek voor schoonmaak- en desinfectie op biologische pluimveehouderijen. "Zo kun je de pluimveestal ontsmetten met Megades Oxy. Daarnaast levert MS Schippers ook andere, door de EU-verordening toegelaten, reinigings- en desinfectiemiddelen voor de biologische sector", besluit Mallens.

Voor meer informatie over de vijf nieuwe biologische producten van MS Schippers, kijk op www.schippers.nl  / www.schippers.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven