Martin van den Heuvel, Biotruck:

"Ziektekosten in Nederland kunnen met 40 tot 60% omlaag als we gezonder eten"

Martin en Rolanda van den Heuvel, die van gezond en lekker eten houden, hebben de Biotruck in het leven geroepen. Het viel hen op hoe lastig het soms kan zijn om de biologische boodschappen bij elkaar te scharrelen en die blijken vaak ook nog schreeuwend duur te zijn. "In de supermarkt weet je lang niet altijd wat je krijgt en zelfs als boodschappen het label 'gezond', 'beter leven' of 'biologisch' hebben, weet je nog niet precies waar je aan toe bent. Dat heeft ons altijd gestoord en dat is precies de reden waarom we met Biotruck gestart zijn", vertelt Martin. 

De productie en afzet van ons voedsel houdt over het algemeen veel te weinig rekening met het welzijn van mens, dier en milieu. Sterker nog: talloze voedingsmiddelen uit de supermarkt brengen schade toe aan onze gezondheid. Welvaartsziekten nemen hand over hand toe, de kosten voor zorg rijzen de pan uit. "Ik geloof dat de ziektekosten in Nederland met 40 tot 60 procent omlaag kunnen als we beter zouden letten op wat we eten. In de voedingsindustrie is een aantal grootmachten actief die eigenlijk alleen maar oog hebben voor hun eigen portemonnee."

De tijd is rijp om daar een statement tegen te maken. De Biotruck werkt met lokale biologische leveranciers. Mooie, eerlijke, scherp geprijsde producten. Honderd procent biologisch, zonder schadelijke toevoegingen en zonder schadelijke verpakkingen. Bij de consument thuis bezorgd.

Voor meer informatie: www.biotruck.nl

Bron: Nijkerk nieuws.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven