Biocare wint INIKA-award voor beste distributeur in Europa 2019

Tholen - Biocare Products uit Opmeer in Noord-Holland heeft op maandag 5 augustus een award voor beste distributeur INIKA Organic & Vegan Minerale Make-up in Europa 2019 gewonnen. Suzanne Smal van Biocare: "Wij zijn importeur en distributeur voor de Benelux van INIKA Organic make-up. Hier zijn we zo’n 2 jaar geleden mee begonnen. We hebben het product toen in oktober op de BioXpo in België gelanceerd. Daarna zijn we van start gegaan om INIKA verder op de markt te zetten."

"Wij hebben de award gewonnen tijdens de INIKA -conferentie in Engeland. Dit was een enorme verrassing gezien wij nog maar 2 jaar bezig zijn om het merk op de kaart te zetten. En als ik kijk naar wat de andere landen doen, dan had ik nu nog niet verwacht dat wij, als Nederlandse distributeur naar voren zouden worden geroepen tijdens het diner", vertelt Suzanne.

Inmiddels distribueren 19 landen de producten van INIKA in Europa. Biocare heeft de award gekregen omdat zij de grootste groei hebben door gemaakt in 2019 voor wat betreft het verkrijgen van nieuwe verkooppunten. Zo zijn ze bijvoorbeeld van 19 naar 41 verkooppunten gegaan en het behalen van bepaalde marketingdoelstellingen. Ook hebben ze een eigen trainingscentrum geopend om de winkeliers, hun personeel en beauty-professionals te voorzien van professionele producten en praktijk-trainingen. "Eigenlijk hebben wij de award gekregen voor wat wij binnen een jaar aan successen hebben behaald op het gebied van sales en marketing", zegt Suzanne. De award wordt jaarlijks door INIKA uitgereikt.

Biocare heeft dit jaar, als importeur, ook voor het eerst aan de Beauty Awards meegedaan met enkele producten van INIKA . "Hier doen ook veel synthetische merken aan mee", vertelt Suzanne. "We zijn met 3 producten genomineerd, wat een hele prestatie was als nieuwkomer op de markt. Op de Beauty Trade een beurs voor beauty-professionals, hebben wij ons ook ingeschreven. Daar waren we genomineerd in de top 3 voor Beauty Product of the Year 2019. Daarna ging het over tot stemmen en bleek dat INIKA nog te nieuw was op de markt."

Nieuw product
In november lanceert Biocare Products met INIKA een compleet nieuw assortiment Gift Sets voor het jaar 2019/2020. "Bestsellers verpakt in bijzonder mooie toilettasjes voor een voordeligere prijs dan wanneer de consument deze producten los aanschaft. Verder brengen we een nieuwe mini baliedisplay op de markt met Limited Edition Make-up. Deze producten hebben wederom een zeer luxe maar compleet andere look dan de bestaande producten van INIKA. Die onze klanten voor een aantrekkelijke deal kunnen inkopen", zegt Suzanne.

Voor meer informatie:

Suzanne Smal
Biocare Products B.V.
0229 758783 
info@biocareproducts.nl
www.biocareproducts.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven