Bio-branche Nordrhein-Westfalen presenteert zich

Van 31 augustus tot en met 15 september vinden de 'Aktionstage Ökolandbau NRW' (actiedagen biologische landbouw Nordrhein-Westfalen) plaats. De bio-branche uit Nordrhein-Westfalen toont in deze twee weken wat zij consumenten te bieden heeft. 

Tuinderijen, verwerkingsbedrijven, natuurvoedingshandel, gastronomie en andere instituten openen tijdens de Aktionstage Ökolandbau NRW hun deuren. Er staan circa 200 evenementen gepland. Op het programma staan onder andere erffeesten, kookdemonstraties, cultuurevents, bedrijfs- en akkerrondleidingen, proeverijen en evenementen in kantines en restaurants.

Opening op 1 september

De actiedagen worden op 1 september met een erffeest op het Lohmannshof in Warendorf geopend. Er worden meerdere duizenden deelnemers verwacht, bovendien zullen staatssecretaris van Nordrhein-Westfalen dr. Heinrich Bottermann, Landbouwschapvoorzitter Karl Werring en burgemeester van Warendorf Axel Linke van de partij zijn.

"Transparantie is van oudsher een belangrijk kenmerk van de biologische landbouw. Talrijke bio-bedrijven in Nordrhein-Westfalen openen daarom tijdens deze dagen hun deuren en komen zo aan de wens van de consumenten tegemoet om eens achter de schermen van biologisch en ecologisch te kunnen kijken", luidt het in een aankondiging. 

Initiatiefnemers van deze informatiecampagne zijn de biologische verenigingen Bioland, Biokreis, Demeter en Naturland, evenals het Landbouwschap Nordrhein-Westfalen. De  Aktionstage Ökolandbau NRW worden gesubsidieerd door het ministerie van Milieu, Landbouw, Natuur- en Consumentenbescherming van de deelstaat Nordrhein-Westfalen (MULNV).

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven