Eerste European Organic Food Innovation Award staat open voor inschrijvingen

De European Organic Food Innovation is een nieuwe wedstrijd die innovaties en originele ideeën van biologische bedrijven eert. De inschrijving voor de wedstrijd is geopend tot 10 september 2019.

Het initiatief wordt georganiseerd door de Finse biologische voedselorganisatie Pro Luomu. De wedstrijduitreiking is onderdeel van de Organic Food Day en wordt in oktober gehouden in de Finlandia Hall in Helsinki.

Het doel van de wedstrijd is om bedrijven in de voedingssector te inspireren om biologische producten te ontwikkelen, die biologische kwaliteit combineren met andere trendy kenmerken. De wedstrijd moedigt bedrijven aan om biologische producten te ontwikkelen die aantrekkelijk zijn voor consumenten en die gebaseerd zijn op originele, nieuwe concepten.

Naast een product, kunnen inzendingen bestaan uit een dienst, technologie of proces dat gelinkt wordt aan de productie of distributie van een gecertificeerd biologisch product. De voertaal van de wedstrijd is Engels.

De pitchwedstrijd staat open voor bedrijven in landen die bij de Europese Economische Ruimte horen en wiens innovatieve product vóór januari 2018 nog niet commercieel beschikbaar was.

De Finse Biologische Voedselorganisatie organiseert de European Organic Food Innovation Award pitchwedstrijd in samenwerking met het Founder Institute en de S Group en K Group, de grootste Finse supermarkten.

De finalisten worden geselecteerd op basis van hun ingestuurde video's, die beschikbaar zijn op onder andere YouTube of Vimeo, en de finalisten worden op 16 september 2019 bekendgemaakt. Elke finalist zal daarna op 2 oktober 2019 tijdens de Organic Food Day zijn innovatie presenteren tijdens een pitch van drie minuten.

De selectiecriteria zijn originaliteit, innovativiteit en creativiteit. De jury zal ook aandacht schenken aan de zakelijke mogelijkheden en de invloed die de innovaties op het milieu en de gezondheid hebben. Ook de impact op het consumentengedrag zal worden beoordeeld.

De Organic Food Day is een seminar dat zich richt op professionals en experts binnen de voedingssector. De Finse Biologische Voedselorganisatie organiseert dit evenement sinds 2014. Dit jaar wordt het evenement op 2 oktober gehouden in de Finlandia Hall in Helsinki. Het thema van het seminar is 'Innovaties en de toekomst'. 

Klik hier om in te schrijven

Bron: Natural Products Global


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven