Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zweedse bio-landbouwgrond bereikt voor het eerst aandeel van 20%

Nieuwe cijfers van de Zweedse Landbouwraad tonen aan dat de hoeveelheid biologische landbouwgrond in Zweden de laatste tien jaar met 58% is toegenomen. Vorig jaar werd 609.104 hectare grond in Zweden biologisch gebruikt, wat neerkomt op 20,2%. In 2009 was dit nog 385.064 hectare, wat een toename van 58,2% betekent over de laatste tien jaar. Het doel van de overheid is om tegen 2039 30% van al het agrarische land biologisch te maken.

"Dit is een positieve ontwikkeling, want er is op dit moment een zeer grote vraag naar producten met een hoge standaard voor dierenwelzijn, beperkte klimaatimpact, en zonder synthetische beschermingsmiddelen die bijdragen aan het verbeteren van de biodiversiteit", zegt Jonas Carlberg, business area manager bij Zweden's grootste biologische organisatie, KRAV.

"We willen een nog snellere overstap naar de biologische landbouw zien. Andere landen zetten zich hier ook steeds meer voor in, zoals Frankrijk en Denemarken. Zweden heeft al een stap in de goede richting gezet, maar een snellere overstap versnelt de groei van de Zweedse landbouwsector en van de export en binnenlandse verkoop", vertelt Carlberg.

In 2018 was Jämtland met 39,7% de provincie met de grootste hoeveelheid biologische landbouwgrond. In deze lijst stond de provincie Skåne onderaan, hier werd slechts 8,4% van de landbouwgrond biologisch gebruikt. 

De nieuwe gegevens tonen ook aan dat biologische gewassen tijdens de droogte van vorig jaar beter presteerden dan conventionele gewassen.

Voor meer informatie: www.krav.se 

Publicatiedatum: