In de voetsporen van eerdere finalisten Yoni, Seepje en Fairphone

ASN Bank Wereldprijs 2019 zoekt slimme ideeën voor een betere wereld

De jaarlijkse competitie voor duurzame startende ondernemers in Nederland gaat weer beginnen. Een droom, briljant idee of concreet businessplan? Startende ondernemers, met een slim idee voor een betere wereld, kunnen zich vanaf deze week inschrijven voor dé competitie voor duurzame start-ups in Nederland. De ASN Bank Wereldprijs geeft groene denkers de kans hun duurzame idee verder te brengen en verdeelt € 55.000 onder maximaal vier winnaars. Zowel ondernemers als ondernemers in spe worden aangemoedigd om mee te doen.

De elf voorgaande edities van de ASN Bank Wereldprijs betekenden de doorbraak van inmiddels bekende bedrijven zoals Fairphone, Yoni en Seepje. Hun finaleplek gaf deze Nederlandse gamechangers een vliegende start. "We zien ondernemers als deze - die buiten de geijkte kaders denken en een flinke stap voorwaarts durven te zetten - als de ideale pioniers voor een duurzame toekomst. Met de ASN Bank Wereldprijs willen wij hun idee een kickstart geven, naar een volgend stadium brengen en daarmee samen de duurzame vooruitgang van de samenleving stimuleren", aldus Arie Koornneef, directeur van ASN Bank.

Deelname draagt bij 
In een uitdagend traject krijgen dertig genomineerde deelnemers training en coaching op het gebied van onder andere ondernemerschap, marketing en financiën. Deelname levert in aanloop naar de finale publiciteit en naamsbekendheid op. Laurens van Dort, die met zijn duurzame verfmerk fairf de klusmarkt opschudt (winnaar ASN Bank Wereldprijs 2018): "Deelnemen aan het traject heeft me enorm veel gebracht. Ik werd gedwongen kritisch naar mijn idee te kijken. Daarmee was ik klaargestoomd op vragen van potentiële investeerders over bijvoorbeeld de haalbaarheid van mijn idee en duurzaamheid."

Nu inschrijven
Inschrijven kan tot dinsdag 17 september 17.00u via de website van Voor de Wereld van Morgen (de community van ASN Bank waarmee ze de groeiende groep ondernemende mensen die een bijdrage levert aan de verduurzaming van de samenleving steunt). Inzendingen moeten aansluiten bij de missie van de ASN Bank en passen binnen een van de volgende categorieën: Mens & Samenleving, Natuur & Milieu en Klimaatbescherming. Overige voorwaarden voor deelname zijn te vinden op www.voordewereldvanmorgen.nl/wereldprijs.

Van inschrijving tot finale
Een vakjury - met onder meer Ynzo van Zanten van Tony's Chocolonely, Jasper Gabrielse van Seepje en Faiza Oulahsen van Greenpeace - buigt zich tijdens verschillende selectiemomenten over de ingediende ideeën. Er wordt gelet op innovatie, duurzaamheid en creativiteit. Zes ondernemers gaan uiteindelijk door naar de grand finale op 13 november in Pakhuis de Zwijger. Zij maken kans op een geldprijs tussen de € 10.000 en € 25.000 en een publieksprijs van € 5.000, waar een stemronde aan vooraf gaat.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven