Biologische appels bevatten meer diversiteit aan bacteriën

Een nieuw Oostenrijks onderzoek onderzocht het aantal bacteriën op appels. Elke appel zou er zo'n 90 tot 100 miljoen bevatten. Het onderzoek bracht ook aan het licht dat er een grotere diversiteit aan bacteriën op biologische appels zat, die bovendien een positief effect zouden kunnen hebben op het immuunsysteem en de darmflora.



Een van de bacteriesoorten die alleen op biologische appels werd gevonden, waren melkzuurbacteriën. Melkzuurbacteriën kunnen een positief effect hebben op het immuunsysteem en de darmflora. Ze zorgen er ook voor dat 'slechte', ziekteverwekkende bacteriën zich minder snel vermenigvuldigen. Deze bacteriën bevonden zich vooral in het klokhuis. Tegelijkertijd bevatten gangbare appels meer potentieel ziekteverwekkende bacteriën, al wil dat niet zeggen dat je er ziek van wordt. 

Op VRT NWS brengt Marie Legein van Universiteit Antwerpen de nodige nuances aan. Zij doctoreert over bacteriën op planten. De geteste biologische appels zijn afkomstig van biodynamische landbouw, dat heel erg inzet op diversiteit. Volgens Legein is de hogere diversiteit in bacteriën ook beter voor de gezondheid van de appelbomen, omdat die hen beter beschermt tegen ziektes. 

Bekijk de studie hier

Bron: Bioforum


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven