Noord-Ierland: fondsen beschikbaar voor omschakeling naar bio

Nu de biologische markt al acht jaar op rij groeit, krijgen Noord-Ierse boeren en landeigenaren financiële ondersteuning aangeboden als ze overstappen op biologisch.

Het is mogelijk om fondsaanvragen te doen bij het Department of Agriculture, Environment and Rural Affairs (DAERA) tussen maandag 19 augustus en vrijdag 20 september 2019.

Boeren en grondeigenaren met een DAERA category 1 of 2 Business ID en ten minste drie hectare grond die in aanmerking komen voor Basic Payment kunnen een aanvraag indienen. De financiering voor overschakeling op biologische landbouw komt nadat het Organic Market Report 2019 van Soil Association Certification heeft uitgewezen dat de markt nu € 2,56 mld waard is na een omzetgroei van 5,3% in 2018. Volgens de nieuwste Nielsen Scantrack-gegevens is er dit jaar sprake van nog eens 4% groei.

Martin Sawyer, CEO van Soil Association Certification: "Biologische boeren in Noord-Ierland lopen voorop in innovatie en we zijn verheugd om jonge boeren nieuwe dingen te zien proberen die zowel hun bedrijf als het milieu ten goede komen. We verwachten dat het post-Brexit-beleid enkele belangrijke langetermijnveranderingen teweeg zal brengen, waarbij duurzaamheid en diversificatie veel belangrijker zullen worden, dus dit is een heel belangrijk moment om over te schakelen naar biologisch."

Het komt in een tijd waar de vraag naar biologisch in het Verenigd Koninkrijk toeneemt en mensen zich steeds meer bewust worden van hoe hun voedsel wordt geproduceerd.

Bron: farminguk.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven