Brits bio-hennepbedrijf gedwongen z'n hele oogst te vernietigen

De Britse bio-hennepteler en fabrikant Hempen moet zijn hele oogst vernietigen nadat het Home Office z'n hennepteeltvergunning heeft ingetrokken.

Vorig jaar bepaalde het Home Office dat Britse telers geen hennepbloemen mochten oogsten voor cannabisolie, of CBD, maar ze mochten wel zaad en stengels telen. Daarom stapte Hempen over op de teelt van zaad en stengels, waarvan olie en hennepmeel gemaakt kunnen worden. 

Halverwege juli deelde het Home Office het bedrijf echter mee dat het met de hele teelt diende te stoppen. Deze beslissing zou het bedrijf in Oxfordshire wel eens 217.000 euro kunnen kosten, laat mede-oprichter Patrick Gillet weten aan de BBC.

Het non-profitbedrijf is niet alleen een gecertificeerd teler van bio-hennep, maar ook fabrikant van een scala aan hennep en CBD-producten. Ze hopen verlies van banen te kunnen voorkomen door het productaanbod te veranderen en CBD te blijven leveren door import via z'n Europese partner, wat nog steeds legaal is. 

In een speciale blog post laten ze weten: "... na advies van een advocaat en met bezwaard hart zijn wij gedwongen om ons gewas te vernietigen. Het telen van hennep is goed voor ons en voor het land waarop we leven. Dit nieuws versterkt ons in ons voornemen deze beslissing terug te draaien en het bewustzijn te vergroten over de ongelooflijke en diverse manieren waarmee de hennepplant ons, onze gemeenschap en onze planeet kan helpen."

Inmiddels heeft het bedrijf vele steunbetuigingen gekregen. Lees meer hierover en over het daadwerkelijk vernietigen van de oogst op de website van Hempen.

Bron: Natural Products Global


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven