Filosofisch Tafelen op 7 locaties

'Heel Nederland biologisch en plantaardig?'

Aansluitend op de documentaireserie en het boek Food for Thought organiseren Odin, KRONCRV, FONDrottterdam en Viewpoint Productions filosofische diners. Op 7 bijzondere locaties gaan deelnemers aan de hand van 7 thema’s in gesprek met 7 verschillende filosofen, chefkok Gilbert én met elkaar. De vragen die ter tafel komen variëren van 'De kip, het ei of allebei?' tot 'Heel Nederland biologisch en plantaardig?'

1e diner: 14 september
Het 1e diner vindt plaats op 14 september bij Odin boerderij De Beersche Hoeve, prachtig gelegen in Brabant, tussen eikenbossen en kleine beekjes. Op deze biodynamische boerderij worden groenten geteeld, groentezaden vermeerderd en nieuwe vrije groenterassen ontwikkeld. De centrale vraag van dit diner is 'Bepaal jij zelf nog wel wat je eet?' Het gesprek aan tafel wordt gemodereerd door Johan van de Gronden, filosoof, schrijver (Wijsgeer in het Wild: essays over mens en natuur), directievoorzitter KWF Kankerbestrijding en voormalig directeur van het Nederlandse Wereld Natuur Fonds (WNF).

Food for Thought
Food for Thought is een initiatief van Viewpoint Productions in co-productie met KRONCRV. Valérie: "Goed met je eten omgaan, daar tijd en aandacht aan besteden met elkaar, is één van de uitgangspunten van het project. Gilbert Kolff is als chef verbonden aan de serie, hij is eigenaar van FONDrotterdam. Gilbert vertelt graag welke verhalen schuil gaan achter het eten op je bord. Hij ontwikkelt zijn gerechten met veel aandacht voor detail, inventiviteit en ambacht en volgt altijd zijn intuïtie en het ritme van de seizoenen. Wat ik mooi vind aan Odin is dat ik daar ook die liefde zie."

Jouw keuzes bepalen hoe de wereld eruit ziet
Odin gelooft dat je met elke euro die je uitgeeft aan boodschappen een keuze maakt. En mede bepaalt hoe de wereld eruit ziet. Odin zorgt voor de 100% biologische producten die op tafel komen en 5 van de locaties zijn onderdeel van de Odin community.

Opgeven voor Filosofisch Tafelen
Per diner kunnen 25 mensen meedoen. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 15 augustus opgeven via Odin.nl. Het diner kost 50 euro. Leden van KRONCRV en Odin ontvangen gratis het boek 'Food for Thought - wereldfilosofie aan de keukentafel' ter waarde van 12,50 euro.

Voor meer informatie: communicatie@odin.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven