Koeien kunnen met vakantie tijdens de 7 Dagen Zonder Zuivel Challenge

ProVeg lanceert de 7 Dagen Zonder Zuivel Challenge in het licht van World Plant Milk Day op donderdag 22 augustus: de internationale dag waarop de voordelen van plantaardige alternatieven voor zuivel gevierd worden. 

Vorig jaar bereikte World Plant Milk Day wereldwijd 30 miljoen mensen. Editie 2019 belooft nog groter te worden met de lancering van de 7 Dagen Zonder Zuivel Challenge in drie talen. Deze challenge is gratis en toegankelijk voor iedereen in aanloop naar World Plant Milk Day die hulp, ondersteuning of praktische tips zoekt en een week lang plantaardige alternatieven voor zuivel wil proberen.

“Er zijn nu zuivelvrije alternatieven voor alles wat je maar wenst: van ijs tot pizza. Het is dan ook echt een goed moment om zuivelvrij te proberen en de koeien een weekje vakantie te gunnen," zegt Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland.

De markt voor plantaardige melk is een van de snelst groeiende sectoren: naar verwachting zal het in 2024 een omzet van meer dan $38 miljard behalen, vergeleken met $8,2 miljard in 2014. "Dit is een sterk signaal dat de smaak en houding van consumenten verandert", vult Veerle Vrindts aan. "Meer en meer mensen staan open voor de voordelen van plantaardige melk, namelijk dat het beter is voor het milieu, de gezondheid en dierenwelzijn.”

Meer informatie over World Plant Milk Day en de 7 Dagen Zonder Zuivel Challenge: www.worldplantmilkday.com/nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven