Gert-Jan de Snoo van Biowine Online

Op bezoek bij biologisch wijnhuis Mas Bècha

Op de Linkedin-pagina van Biowineonline: "Vorige week heb ik het wijnhuis Mas Bècha mogen bezoeken. Uiteraard maken zij de wijnen biologisch. Gelegen in de zuidelijke heuvels in Zuid-Frankrijk, vlakbij Spanje, in de Roussillon, tussen de dorpjes Nyls en Canohes, ligt de wijngaard van Mas Bècha.

Alle druiven worden hand geplukt, maar alleen als de druiven de juiste rijpheid hebben bereikt. Ze beoordelen een dag van tevoren welke druiven ze kunnen plukken en welke nog even nodig hebben om de juiste rijpheid te verkrijgen.

De wijngaard is 25 hectare groot op dit moment. Ze zijn begonnen de grond klaar te maken om nog eens 10 hectare aan te planten. Dit om in te kunnen spelen op de toenemende vraag.

Ze maken er fantastische wijnen van de druivenrassen Syrah, Grenach, Mourvedre, Vermentino en Muscat. Ze maken voornamelijk rode wijn, maar hebben tevens een rosé en een verrassend lekkere witte wijn in hun range. Ook maken ze zoete rode naturel wijn op de ouderwetse manier. In bolle flessen, welke vol in de zon staan, verandert de druivensap langzaam in een heerlijke zoete rode wijn. Deze wijnen horen thuis in restaurants welke waarde hechten aan kwaliteit. Ben je nieuwsgierig hoe ze proeven neem contact met mij op en dan kom ik graag bij je langs."

Bron: Linkedin


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven