Coöperatie helpt biologische geitenhouders aan afzetmarkt voor geitenvlees

Biologische geitenhouders hebben besloten hun bokjes aan te houden voor de productie van biologisch geitenvlees en geleidelijk minder dieren naar de gangbare bedrijven te sturen. Dit jaar moet dat 30% van de bokjes zijn en volgend jaar 50%, daarna gaat het via 75% in 2021 naar 100% in 2022. 

Tachtig procent van de biologische geitenhouders levert zijn melk aan de Organic Goatmilk Coöperatie, de rest levert direct aan klanten of verwerkt de melk zelf en maakt er kaas van. Met behulp van de coöperatie Bio Goat Meat proberen 35 van de 45 biologische geitenhouders in Nederland een afzetmarkt te creëren voor het vlees van de jonge dieren dat nu veelal naar Zuid-Europa gaat. Daar is men meer dan in Nederland bekend met geitenvlees. 

De 35 samenwerkende boeren proberen af te stemmen wie wanneer bokken kan leveren voor de slacht. Een deel van het vlees wordt diepgevroren bewaard en pas later uitgeleverd aan restaurants, die het als streekproduct op de kaart zetten en aan webwinkels. Pogingen om geitenvlees te laten verwerken in biologische kant-en-klaarmaaltijden hebben nog niet veel opgeleverd.

Bron: Reformatorisch Dagblad via AgriHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven