"We willen zelf zeggenschap en ruimte over die sociale, groene visie"

De DAKKAS op Haarlemse parkeergarage zet hoog in op bio-producten

Het eten en drinken is lokaal, seizoensgebonden, vers en toegankelijk. De DAKKAS, op het dak van parkeergarage de Kamp aan De Witstraat 1A in Haarlem, zet hoog in op biologische producten, educatie hierover en teelt straks waar mogelijk ook eigen ingrediënten op het dak. Een interview met de mannen van De DAKKAS: Dennis en Jeroen.


 
Wat is de De DAKKAS nu precies?
Dennis: "Een goed restaurant waar je op een hele mooie manier leert dat groenten eten ontzettend gevarieerd kan zijn en erg lekker is. Waar je de oorsprong van voedsel weer terugvindt en waar je op een spelende wijze leert hoe innovatieve duurzaamheid in praktijk gebracht kan worden. Onze kaart is 80/20, Dutch Cuisine, dat wil zeggen 80% groenten en 20% vlees en vis. Het eten op de kaart komt uit de streek, is duurzaam, heeft een goed leven gehad en is seizoensgebonden."

"We zijn nu iets meer dan een jaar open. Het eerste jaar hebben we echt de focus gelegd op horeca-exploitatie. Maar bij het oprichten van De DAKKAS is ook onze boodschap, de duurzame pijler, heel sterk vertegenwoordigd. Nu, het tweede jaar, gaan we écht investeren in het groen. We zijn dus ook niet in zee gegaan met een externe investeerder of een aandeelhouder, want we willen zelf zeggenschap en ruimte over die sociale, groene visie."

Klik hier om verder te lezen

Bron: Platform Groen Kapitaal

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven