Floor van der Steen, Max's Mints

“We noemen het mints on a mission”

Start-up Max’s Mints, een Haarlems merk van veganistische, biologische mintjes, ontdoen hun productieproces van kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Ze werken niet met smaakstoffen en gelatine en laten hun pepermuntjes verpakken in een sociale werkplaats in Den Haag, waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken. De mintjes zijn verpakt in blikken, omdat blik goed recyclebaar is. De start-up levert momenteel zes verschillende smaken: van koffie tot gember en van menthol tot limoen.

“We noemen het mints on a mission”, zegt medeoprichter Floor van der Steen. “We hopen het voor de consument makkelijker te maken om duurzamere keuzes te maken. Al hebben we het maar over een pepermuntje, vele kleine keuzes kunnen samen het verschil maken.” Duurzaamheid is “de enige weg”, meent Floor: “Willen we een leefbare wereld voor onze kinderen en kleinkinderen achterlaten, dan moeten we daar nu mee bezig.”

Klik hier om verder te lezen

Bron: Sprout


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven