Derrick Neleman: "We gaan flink opschalen in de productie"

Binnen enkele uren een half miljoen euro opgehaald voor bio-wijn

De Nederlandse wijnpionier Derrick Neleman, die Nederland aan de bio-wijn hielp en nu zelf wijn maakt in Valencia, Spanje, heeft via een crowdfundingsactie bij Oneplanetcrowd een half miljoen euro opgehaald.

Oprichter Neleman en zijn team zijn positief verrast door dit succes. "We hadden hoge verwachtingen, maar dat mensen zó enthousiast zijn om zich te verbinden met ons verhaal en mee te willen doen met onze wijnrevolutie, dat is echt heel tof. Op deze manier raken onze fans nog meer betrokken bij wat we doen, zoals de lokale druif verdil behoeden voor uitsterven en 60 jaar oude bobal stokken behoeden voor rooien. Ook kunnen onze fans straks ons wijnhuis in Casas del Rey bezoeken en de wijngaard natuurlijk."

Ruim 2 miljoen
Dit jaar bestaat Neleman wijnen 5 jaar. Neleman is het enige wijnmerk dat 100% biologisch en 100% vegan friendly is en dat merken ze aan de toenemende vraag. "We gaan de komende tijd ruim 2 miljoen euro investeren in ons wijnhuis en onze wijngaard in Valencia. Flink opschalen in de productie. Lokale druiven en oude wijnstokken behouden. Innoveren en (nóg) duurzamer werken waar het kan. Neleman als wijnmerk nog breder positioneren." Anderhalf miljoen is al op andere wijze vergaard; deze half miljoen maakt het investeringsplaatje compleet.

Over Neleman
Neleman vindt dat het maken en verkopen van wijn leuker, anders en duurzamer kan. De wijnwereld heeft net als de rest van de wereld te maken met problemen door klimaatverandering. Daar wil Neleman iets aan doen door biologische wijnen te maken in eigen Spaanse wijngaarden, van lokale druivenrassen. Die zijn stoer en sterk, groeien op eigen kracht en zijn goed bestand tegen wisselende omstandigheden. Voor elke 173 flessen geproduceerde wijn plant Neleman een boom in het sinds kort bij Unesco horende natuurpark vlak bij de wijngaard. Neleman wijnen zijn verkrijgbaar in 10 landen en krijgen jaarlijks nationaal en internationaal uitstekende recensies.

Community
Mensen drinken Neleman wijn omdat ze het verhaal snappen van duurzaamheid, omdat ze het design prachtig vinden én omdat de wijn gewoon verdomd goed en lekker is. Zo ontstaat er een community van Neleman fans en die is met deze crowdfundingsactie alleen maar groter geworden. 

Voor meer informatie: hallo@neleman.org en www.neleman.org
www.neleman.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven