Het lekkerste biobier volgens twee enthousiaste biersommeliers

Biobieren zijn de laatste tijd aan een stevige opmars bezig. Er zijn zo’n 150 Belgische biobieren op de markt, en jaarlijks komen er nieuwe biobieren bij. Belangrijk bij biologisch bier: het wordt gebrouwen met biologische (en dus pure) ingrediënten. De kwaliteit van biologisch bier ligt in ons land erg hoog. En omdat smaken altijd verschillen, vroeg 'Alles over bio' de mening van twee kenners!

Sarah Vermylen © Alles over bio

Sarah Vermylen: "Proeven, proeven en nog meer proeven" Op een reis in de VSA in 2013 ontdekte Sarah Vermylen de wereld van de IPA’s, die daar toen populair waren (IPA staat voor India Pale Ale, een extra hoppig en (vaak) bitter bier). Dat was het startmoment: weer thuis reed Sarah rechtstreeks naar de drankencentrale. “Ik kocht er zo’n grote geschenkmand met verschillende biersoorten voor mezelf. En toen ging ik proeven, proeven en nog meer proeven.” Een tweejarige opleiding tot biersommelier was een logisch vervolg. Sarah gaat graag naar bierfestivals om nieuwe bieren te ontdekken. “Ik neem altijd nota’s want achteraf schrijf ik een verslag op mijn bierblog: De Biermadam."

Klik hier om verder te lezen

Bron: Alles over bio


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven