Jaarlijks onderzoek naar de leidende leveranciers in het Nederlandse supermarktkanaal

Wessanen verkozen tot 'Captain of the Category'

Wessanen is uitgeroepen tot 'Captain of the Category' in de categorie reform- en dieetartikelen. Dit meldt Wessanen Benelux op Linkedin. Het Captain of the Category-onderzoek is een jaarlijks onderzoek naar de leidende leveranciers in het Nederlandse supermarktkanaal. De gewogen waardering voor de categorie bedraagt gemiddeld 6,8 en Wessanen krijgt hierin als captain een waardering van 7,3.

Het onderzoek 'Captain of the Category' wordt jaarlijks gehouden onder ondernemers en bedrijfsleiders van supermarkten. Dit jaar is het de twintigste keer. Het onderzoek is geen beoordeling door category managers, assortiments- of unit managers en inkopers, het is vooral een beeld van wat ondernemers en bedrijfsleiders vinden over de vraag hoe verschillende fabrikanten in hun supermarktschappen presteren en van zich doen spreken. Zij zijn in het onderzoek de 'respondenten'.

Het resultaat
In het overzicht van de captains (hieronder) is te zien wie de winnaars zijn en wat hun gemiddelde rapportcijfer is. Ook geven we weer wat het rapportcijfer is van alle genoemde fabrikanten die in zo'n categorie genomineerd zijn. Doorgaans is het verschil in rapportcijfer tussen 'alle genomineerden' en de uiteindelijke winnaar (de ‘captain') vrij klein. Maar het verschil tussen de winnaar en de rest is dit jaar wel groter geworden.

André Doffer, research & consultancy director van VisionWorks: "Dat is één van de uitkomsten van Captain of the Category-onderzoek van dit jaar: het gemiddelde van alle gekozen captains is het rapportcijfer 7,56, afgerond is dat 7,6. Al hun concurrenten, de genomineerden, scoren gemiddeld 7,31, afgerond 7,3. Het verschil is dit jaar 0,25, dat is meer dan de 0,16 van vorig jaar. De waardering zowel voor alle genomineerde fabrikanten als voor de captains is toegenomen, maar de waardering voor de captains is in verhouding meer gestegen dan die voor alle genomineerden. Bovendien, het gemiddelde, afgeronde rapportcijfer voor alle captains was hiervóór drie jaar achtereenvolgens 7,4, dit jaar is het 7,6. De waardering is nog nooit zo hoog geweest. Vergelijk het bijvoorbeeld maar eens met het jaar 2010: daarin krijgen alle genomineerden een rapportcijfer van gemiddeld 6,7 en de captains gemiddeld het cijfer 7,1."

Klik hier om meer te lezen over de Captain of the Category-verkiezing.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven