Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pluk de vruchten van permacultuur in oktober

Op Goede Grond in Rijsbergen kweekt nu alweer 15 jaar oude fruitrassen zonder enige bemesting of bespuiting maar gewoon door een mooi ecologisch evenwicht te verzorgen op het terrein. De wijze waarop de bomen gekweekt worden wordt 'permacultuur' genoemd. Tussen de bomen groeien fruitstruiken, allerhande bessen, frambozen verschillende rassen bramen, en allerlei kruiden en meerjarige eetbare planten, die ook te koop zijn. Er wordt nauwelijks gesnoeid aan de bomen waardoor ze hun natuurlijke vorm behouden. Het geheel oogt als een natuurgebied, maar alles wat er groeit is te koop.

De hele maand oktober mogen mensen, tijdens openingstijden, langs komen om fruit en fruitproducten te proeven. U kunt dan genieten van de fruitbomen en er misschien al één uitzoeken, het kleine stadstuintje, wat is aangelegd om te laten zien hoeveel biodiversiteit je daar kunt bereiken, de vleermuiskelder, de paddenpoel en natuurlijk de moesheuvel met allemaal kruiden en meerjarige eetbare gewassen.

U bent vanaf 1 oktober van harte welkom op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11:00 en 15:00 uur op de Bigtelaar tegenover 4, in Rijsbergen.

Voor meer informatie: www.op-goede-grond.nl 

Publicatiedatum: