Poppe Braam nog volop aan het reizen voor DO-IT

"Overdracht kost veel tijd vanwege het persoonlijke contact met onze leveranciers"

Tholen - Poppe Braam is bijna dertig jaar na de oprichting van DO-IT nog volop actief binnen het bedrijf, maar geeft aan dat hij langzamerhand wel wat taken uit handen gaat geven. "Ik ben bezig met de overdracht, maar dat kost veel tijd. Het persoonlijke contact met onze leveranciers is immers essentieel in ons businessmodel. Het streven is dat deze overdracht in januari 2021 is voltooid is", aldus Poppe. In januari van dit jaar is er bij DO-IT een nieuwe CEO benoemd en heeft Poppe Braam zijn aandelen overgedragen aan Hendrik Wijnen. Triodos blijft als aandeelhouder betrokken.

Hendrik Wijnen komt uit een groot internationaal opererend handelsbedrijf in landbouwproducten. Hij is geïnteresseerd en gemotiveerd om duurzaam en dus biologisch aan de slag te gaan en verheugt zich om samen met Poppe en de mensen van DO-IT hieraan een concrete invulling te geven.

Omdat hij verantwoordelijk is voor de voorraad en inkoop gaat Poppe nog vaak op reis: Alleen al dit jaar een reis naar Kenia en Uganda, afgesloten met een bezoek aan het prachtige landbouwproject van Sekem in Egypte. Daarna Marokko voor de eerste biologische beurs ooit en Maleisië voor bio-palm en Brazilië voor de farmers day. "Begin juni heb ik samen met collega Aart-Jan Knauff van de merkenafdeling drie leveranciers in Italië bezocht. En daarvoor heb ik met Jurgen Meijer van Food Ingredients een bezoek gebracht aan onze producent van soja, rijst en erwten. En de week daarvoor was ik in Peru en Ecuador met Hans van Essen, collega op inkoop. Afgelopen week was ik samen met Hendrik in China bij onze partner Huaen om kennis te maken met het project aldaar en te werken aan de grote transitie van vlees naar plantaardig en de daarvoor benodigde grondstoffen. Het leukste is wel om samen te reizen. Al is dit ongelooflijk intensief, ook voor het bedrijf. Er zitten dan immers meerdere mensen niet achter hun bureau."

Hendrik en Poppe kregen een warm welkom in Huaen. 

"Veertig jaar geleden was het echt pionieren"

DO-IT is in al die jaren uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de Nederlandse biologische branche. "Toen ik veertig jaar geleden begon was het echt nog pionieren, biologisch is inmiddels een professionele bedrijfstak aan het worden. In het begin maakten we de grootste blunders, met name omdat we niet wisten in te schatten wat de consument wilde. Hierin hebben we grote stappen gemaakt in de biologische markt hoewel alleen maar inspelen op de consument ook niet zaligmakend is, de boer en het welzijn van dieren staat voorop wat mij betreft. Ook ik ben meegegroeid en begrijp veel beter hoe het in zijn werk gaat."

Er is veel veranderd, erkent hij. Op het gebied van productontwikkeling bijvoorbeeld. "Vroeger bedachten we iets en konden we er een week later al mee aan de slag. Wat dat betreft is het er niet eenvoudiger op geworden. Het is nu veel lastiger om te innoveren. Met haar rol in zowel grondstoffen als consumenten producten staat DO-IT midden in deze ontwikkeling en is goed voorbereid op deze uitdagingen."

Voor meer informatie:

Poppe Braam
DO-IT BV
Hermesweg 7
3771 ND Barneveld
085 4870487
poppe@organic.nl    
www.organic.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.