Hoeve Bree-Eik wordt centrum van de bio-akkerteelt

Hoeve Bree-Eik in Lennik (België) wordt volledig gerestaureerd. De nieuwe eigenaar wil er het centrum van de bio-akkerteelt van maken. De dubbele geklasseerde vierkantshoeve en de 20 hectare overgebleven landbouwgronden werden twee jaar geleden verkocht en de huidige eigenaar komt er wonen en zet een project op om bio-graanteelt te promoten.

Foto Facebook: Hoeve Bree-Eik

Er doen heel wat verhalen de ronde over de bestemming van Hoeve Bree-Eik. Tijdens een infoavond in het kader van wandelparcours 'Bruegeliaanse Streken²' van Pep-in-Gen lichtte projectleider Koen Lammertyn de doelstellingen van de nieuwe eigenaar toe.

"Hof Bree-Eik was, is en blijft een boerderij. De hoeve wordt gerestaureerd. We gaan hier en in de omgeving boeren. Het zal geen veehouderij meer zijn maar wel klassieke akkerbouw met de nadruk op tarwe en gerst", zegt Koen Lammertyn voor de Landbouwvennootschap Hof ter Bree-Eik. "We gaan ook aan teeltafwisseling doen met grasklaver en wellicht ook met aardappelen en suikerbieten. Op termijn kunnen er ook groenten zoals erwten en bonen gekweekt worden."

Klik hier om verder te lezen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven