Highly Commended voor Jerseyhoeve Schorren

Goud voor 'Beppie Pikant', Brons voor 'Bio Truffo'

Dit jaar is Treur Kaas vier keer in de prijzen gevallen bij de International Cheese Awards 2019 (Engeland). Drie van deze prijzen werden aan biologische kazen toegekend en al deze kazen zijn gemaakt door kaasmaker De Mèkkerstee in Ouddorp:

Highly Commended voor Jerseyhoeve Schorren

Jerseyhoeve Bio Schorren is een biologische Jerseykaas gemaakt van 100% Jerseymelk. De kaas bevat een kristal en haar structuur is nog bijzonder romig gezien de leeftijd van 1 jaar. Een échte specialiteit bereid door de kaasmakers van De Mèkkerstee. Zo vindt ook de jury die het product aanprijst als Higly Commended in de categorie Best Organic Cheese.

Goud voor Beppie Pikant

Beppie Pikant is een biologische schapenkaas. De beste biologische schapenmelk is de basis voor deze kaas en met een rijping van circa 7 maanden ontstaat een heel pure smaak. Deze kaas wint in de categorie Cheese made with 100% sheeps milk een Gouden award. De jury gaf als commentaar: "Fantastisch rijk, vol van smaak en met een geweldige textuur en nasmaak. Het blies ons omver."

BRONS voor Bio Truffo

De Bio Truffo is een biologische kaas uit De Hoeksche Waard met vegetarisch stremsel bereid. In deze romige kaas zitten stukjes echte Italiaanse zwarte bio truffel. In de categorie Best Organic cheese wint deze kaas Brons.

The International Cheese Awards

The International Cheese Awards is een jaarlijks evenement in Nantwich Engeland waar circa 31 landen strijden om gouden Awards en Trofeeën. Met 226 categorieën en ruim 5.600 inschrijvingen gaat het om één van de grootste kaaswedstrijden van de wereld. Een jurypanel van 200 kaasexperts uit de zuivelindustrie onderwerpt elke kaas aan een intensieve beproeving alvorens de goud, zilver en bronzen awards worden toegekend. 

Voor meer informatie: www.treurkaas.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven