Ontbijten tussen de oergranen op biologische Caipashoeve in Leffinge

Bakker Luc David uit Oostende en boer Klaas De Vreese, van de biologische Caipashoeve uit Leffinge werken deze zomer opnieuw samen voor een ontbijt tussen het graan en het kweken van bio-oergranen. 

Foto Facebook: Caipashoeve

Vorig jaar mondde de gedeelde passie uit in een eerste oogst van de wintertarwe Camp Rémy op de biologische Caipashoeve in Leffinge. Er werden dit jaar meer oergranen aangeplant. “Camp Rémy werd aangevuld met de oergranen spelt, emmer, eenkoorn, rode quinoa en amaranth. Dat is redelijk uitzonderlijk in Vlaanderen. Het was dan ook zoektocht om de zaden te vinden”, vertellen de boer en de bakker. “De zes soorten hebben een verschillende oogstperiode en zijn in een U-vorm gezaaid."

Ontbijten / brunchen / lunchen op het veld kost 45 euro per persoon en kan voor elke dag - behalve de dinsdag - aangevraagd worden. Kinderen betalen 28 euro. Reserveren kan op het nummer 059 70 31 73 of in de bakkerswinkel zelf aan de Langestraat 60 in Oostende. De belevingstochten kosten 60 euro per persoon (inclusief ontbijt) en voor de kinderen 43 euro.

Klik hier om verder te lezen

Klik hier voor meer informatie

Bron: HLN

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven