Volgens de vereniging van biologische landbouwers en tuinders Biohuis groeit zelf plukken als kool. Voorzitter van het Biohuis IJsbrand Snoeij heeft er wel een verklaring voor: "Het is een verlangen dichterbij het product te staan. We weten zo langzamerhand niet meer waar ons voedsel vandaan komt. Mensen zoeken in de wereld van digitalisering en nieuwsberichten van over de hele wereld naar lokale geborgenheid. Dat uit zich in een behoefte aan echtheid. Er is een behoefte aan pure producten.’’
Foto: Facebook De Bessentuin
"Ieder jaar krijgen we meer plukkers op ons erf’’, vertelt Erny Lubben van De Bessentuin in Brucht. "In hoogtijdagen zijn dat er honderd tot tweehonderd per dag. Onze klanten komen vooral voor de blauwe bessen, maar we hebben ook onder meer witte en rode bessen, kruisbessen en frambozen. We hebben meerdere soorten blauwe bessen, waardoor plukken van eind juni tot eind september mogelijk is. De kenners zeggen dat de anti-oxidanten die erin zitten gezond zijn. Wat er van waar is, ik weet het niet. Ik weet wel dat mijn oma vroeger al zei dat je bij keel- en darmproblemen blauwebessensap moest drinken. Ze komen nu bij ons hele flessen bessensap kopen.’’
Bron: De Stentor