StadsAkkers:

Zeven deelnemers geslaagd voor het examen 'Werken in de tuinderij'

Deze week deden zeven deelnemers praktijkexamen 'Werken in de tuinderij'. Alle zeven werken ze al een tijdje bij StadsAkkers. Ze zaaien komkommers, ze verspenen basilicum, ze poten aardappelen, ze dieven de tomaten, ze oogsten de boerenkool en ze wieden tussen de kruiden en… Al deze werkzaamheden lijken makkelijk. In de praktijk heb je professionele instructie en veel oefening nodig om de vaardigheid van het tuinieren in de vingers te krijgen.

Bij de StadsAkkers is daarom een opleiding ontwikkeld, “werken in de tuinderij”, een opleiding die bestaat uit 22 proeven van bekwaamheid. Het gaat dus om een praktijkopleiding, waarin de belangrijkste vaardigheden op tuinderijgebied geoefend kunnen worden. In een werkboek zijn deze vaardigheden verder uitgewerkt, zodat de medewerkers het thuis en tussen de bedrijven door nog eens kunnen doorlezen. De opleiding en het werkboek zijn ontwikkeld door onze tuinder in samenwerking met een docent van de Bolster (speciaal onderwijs) en met een vrijwilliger van de StadsAkkers, die het werkboek heeft gemaakt. Een unieke samenwerking die ook door de KPC-groep is begeleid. Daarmee is het een landelijk erkende opleiding geworden, waarvan dus deze week de primeur van het examen heeft plaatsgevonden.

Onder het toeziend oog van examinator Jeroen de Wijs van de KPC-groep en van docent Gerhard Hulleman lieten de deelnemers hun vaardigheden zien. Sommige waren stoïcijns, anderen wat meer gespannen. Omdat het examen een halve dag duurde, verdween de spanning na enige tijd en kon iedereen zijn of haar talenten tonen.

Met succes want alle zeven deelnemers zijn geslaagd. Volgende week maandag is de officiële diploma-uitreiking waar de kandidaten hun certificaat in ontvangst kunnen nemen.

De volgende groep is alweer gestart met de opleiding, waarvan het examen waarschijnlijk in oktober gaat plaatsvinden.

Bron: StadsAkkers


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven