Op bezoek bij Bio Brass en de Beleving

'Biologische inspiratiesessie' voor Flevolandse communicatieprofessionals

Donderdagmiddag 27 juni hield Communicatieplatform Flevoland eerst haar jaarvergadering en aansluitend een inspiratiesessie op een wel heel bijzondere locatie: die van de biologische boerderijketen Bio Brass/de Beleving in het buitengebied van Zeewolde. "De opkomst was met twaalf aanwezigen wat aan de lage kant, maar dat maakte de middag niet minder succesvol, gezellig of smakelijk. Een bijzonder geslaagd kijkje in de keuken van de biologische teelt met een biologische kookworkshop en aansluitend gezamenlijk bereid etentje", zo concludeert Communicatieplatform Flevoland op de eigen website.

Kookworkshop en gezamenlijk etentje
Erik Vos van Bio Brass en de Beleving verzorgde het inhoudelijke deel. Hij vertelde vol passie over het nieuwe bedrijf, dat gezamenlijk is opgericht door drie bio-boeren. Met veel land (samen 2.000 hectare) een grote speler in de biologische teelt. Ze werken met natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals knoflookolie, en om het land goed te benutten, is vruchtwisseling heel belangrijk. Ook is het zaak om in marketingconcepten te denken. Wat is de vraag uit de markt, welke trend is er op het gebied van gezond eten? Daar moet de productontwikkeling zich op richten. Een goede samenwerking met de supermarkten kan dan ook niet ontbreken. Ook nam Erik de deelnemers mee het land op om de oogst zelf te bewonderen.

Droom achterna
Erik heeft na 20 jaar in financiële leidinggevende posities het roer omgegooid om zijn droom achterna te gaan: als chef-kok en culinair inspirator onderdeel de Beleving leiden. In duo’s gaan de aanwezigen onder zijn leiding aan de slag om het diner te bereiden. We worden bijgepraat over kook-rozet en foodpairing. Als voorgerecht een trio van biet: carpaccio van biet, ravioli van biet en tartaar van biet met forel. Het hoofdgerecht: een ravioli van zelfgemaakte pasta met een vulling van pompoen en salie-boter op een bedje van rucola en noten. Met een salade zo van het land. En als dessert een zomerse tiramisu met perzik. Rond 20:00 uur werd de bijeenkomst afgesloten.

Klik hier om verder te lezen

Bron: Communicatieplatform Flevoland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven