"Nu begint het pas"

Nieuw: cold-pressed biologische babyhapjes

In 2017 schopten Sanne en Jasper het met pure baby foods tot de finale van de ASN Bank Wereldprijs. De ambitieuze ondernemers hebben sindsdien niet stilgezeten. Het was een avontuur met ups en downs en nu is het zover. Ze lanceren officieel hun babyvoedingsmerk met cold-pressed en biologische babyhapjes.

Cold-pressed en biologische babyhapjes
Wist je dat heel veel babyvoeding ouder is dan de baby die het eet? Gek eigenlijk hè? Jasper en Sanne brengen daar verandering in. "Wij willen bijdragen aan een nieuwe generatie die vaker gezond, lekker en plantaardig eet." De ondernemers waren beide al vroeg bezig met een duurzame voedselvoorziening. Ze leerden elkaar kennen via de Slow Food Youth Network Academy. Dit lesprogramma is speciaal voor jonge mensen die willen werken aan een duurzame voedselvoorziening.

Jasper en Sanne met de biologische babyhapjes van pure baby foods.

De hapjes van pure baby foods zijn vers en biologisch. Ze worden gemaakt met cold-pressure. Deze techniek zorgt ervoor dat de smaak, textuur en voedingswaarde optimaal behouden blijft. Jasper en Sanne kopen de biologische ingrediënten zo lokaal mogelijk in. Ook worden er geen concentraten of voorbewerkte purees gebruikt.

De eerste 1000 dagen
De eerste 1000 dagen van je leven zijn bepalend voor wat je later lekker vindt. Hoe meer fruit en groenten je eet in een vroeg stadium, hoe groter de kans dat je dat later ook lekker vindt. Er is lang gewerkt aan de juiste receptuur. "We wilden écht lekkere hapjes maken. Die je als ouder ook lekker vindt en dus ook graag aan je kindje wilt geven." Op dit moment heeft pure baby foods 2 avontuurlijke smaken: peer, blauwe bessen, kikkererwt, biet en appel, wortel en een vleugje kaneel. De knijpzakjes waar de biologische hapjes in zitten, bestaan voor 80% uit suikerriet.

Verkooppunten en nieuwe smaken
Al in 2017 deden Jasper en Sanne met pure baby foods mee aan de startup competitie van ASN Bank. Ze kwamen tot de finale. "De weg hiernaartoe was niet altijd even makkelijk. We zijn dan ook super blij dat we pure baby foods nu officieel gelanceerd hebben, nu begint het pas." Op dit moment zijn de hapjes verkrijgbaar bij een aantal kindercafés in Amsterdam (en binnenkort zijn de producten ook in Rotterdam, Amstelveen en Den Haag verkrijgbaar). Het ondernemersduo is druk bezig met meer verkooppunten. "We zijn in gesprek met supermarktketens en op zoek naar passende plekken om pure baby foods te verkopen."

Ook zijn ze bezig met het vergroten van het assortiment en het ontwikkelen van nieuwe smaken.

Voor meer informatie: Sanne Korteweg, Pure Baby Foods en www.purebabyfoods.com 

Bron: Voor de Wereld van Morgen (auteur: Milou Posthumus)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven