Togo is West-Afrika's grootste exporteur van bio-producten naar de EU

Op dit moment is Togo de grootste West-Afrikaanse exporteur van biologische producten naar de Europese Unie. Volgens van Commodafrica afkomstige gegevens van de Europese Commissie heeft Togo in 2018 22.123 ton biologische landbouwproducten naar de EU geëxporteerd. Dit is meer dan Ghana, de op een na grootste exporteur met 14.948 ton, Ivoorkust (14.392 ton) en Burkina Faso (12.456 ton). Onderaan de ranglijst staan Nigeria en Gambia.

Natuurlijk draagt  Afrika, en West-Afrika in het bijzonder, zeer marginaal bij aan de biologische export naar Europa, waar de vraag naar deze producten toeneemt (waarvan de waarde op ongeveer € 34 mld wordt geraamd in 2017). De markt wordt momenteel grotendeels gedomineerd door China en Zuid-Amerikaanse landen.

Togo is wereldwijd de 31e exporteur van de EU en levert slechts 0,7% van de import van de EU, waar Ghana, Ivoorkust en Burkina Faso respectievelijk 0,5%, 0,4% en 0,4% van de import van de EU leveren.

Togofirst.com schrijft dat gegevens van het Organic Farming Research Institute (FIBL) aantonen hoe iets minder dan 37.000 telers bezig zijn met biologische landbouw in Togo. Dit is slechts 4,83% van alle Afrikaanse telers die in de sector actief zijn. In het West-Afrikaanse land is bijna 40.000 hectare gewijd aan de sector (1% van alle cultuurgrond). 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven