TLC wil biologische veehouders mede-eigenaar maken van de leerketen

‘Van gras tot tas'. Onder die noemer brengt 'Trace your Leather Cooperative' (TLC) het leer gemaakt van Nederlandse biologische runderen op de markt. De coöperatie wil peilen onder ZLTO-leden of zij interesse hebben iets met leer te doen of op te zetten.

Foto: Jeroen en Gusta van der Kooij, met vacht.

TLC heeft de afgelopen jaren op kleine schaal een keten opgezet voor duurzaam gelooid chroomvrij leder. Alles gemaakt op basis van de huiden van Nederlandse biologische runderen en natuurgrazers.

Veehouders
Vanaf het moment van oprichting heeft TLC als doel om de biologische veehouders mede-eigenaar te maken van de leerketen. Een aantal leden heeft al eerder via ZLTO gehoord over TLC en aangegeven interesse te hebben in een nauwere samenwerking. Inmiddels is TLC klaar om de volgende stap te zetten.

ZLTO is één van partners die met TLC samenwerkt. We helpen de interesse onder veehouders in kaart te brengen en het eigenaarschap in de keten vorm te geven.

Voor veehouders die iets willen doen in de leerketen
Veehouders die iets willen doen met de huiden van hun biologisch gehouden runderen, kunnen een korte vragenlijst invullen.

Meer weten?
Neem dan contact op met Matthea van Staden van TLC via veehouders@tlc-leather.com.

Bron: ZLTO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven