Ook aandacht voor biologisch tijdens Zweedse landbouwbeurs Borgeby Fältdagar 2019

Op 26 en 27 juni 2019 vond in het Zweedse plaatsje Borgeby de jaarlijkse landbouwbeurs Borgeby Fältdagar plaats. Er waren 19.650 bezoekers en 456 bedrijven en organisaties aanwezig. De grote namen in de landbouw waren allemaal aanwezig: Syngenta, Bayer en John Deere, maar ook kleinere regionale bedrijven kwamen producten en services aanbieden. Er was ook specifieke aandacht voor biologische landbouw op de beurs. 

Naast de traditionele hotdogs, burgers, taco’s en gyros, was er ook vegetarisch en veganistisch eten te koop. De kramen waren geplaatst tussen de Conservation Agriculture veldjes en de biologische landbouwtent. Net buiten de bio-tent waren op verschillende proefveldjes biologische groenten en granen te zien. Iets verder op bij het Conservation Agriculture veldje werd gedemonstreerd hoe koolzaad gecombineerd kan worden met klaver om zo minder stikstof te hoeven gebruiken.  

Foto: ingang van de beurs, N. Blömer

Verder vertelde KRAV, het grootste bio-label en certificering van Zweden, in de seminar-tent over de marktsituatie en toekomst van biologisch in Zweden. De vraag naar biologisch stijgt nog steeds in Zweden, evenals de productie. In verband met klimaatverandering en duurzaamheid legt KRAV de lat hoger voor zichzelf door te streven naar een fossielvrije landbouw in de toekomst.

Klik hier om verder te lezen

Bron: Ministerie van LNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven