Biologisch restaurant voor kinderen opent in Dubai

Junkfood is overal en het is een probleem waar een stel uit de Emiraten flink mee worstelt. Om hun kinderen weg te houden van de ongezonde gerechten, die door veel verkooppunten worden aangeboden, kwamen ze op het idee om een ​​gezond restaurant te openen, exclusief voor jonge kinderen.

Hana Al Mulla en Saud Musabih hebben aangekondigd dat hun restaurant, dat in Jumeirah staat, eind juli zal worden geopend.

'White and the Bear' wordt het eerste kinderrestaurant ter wereld dat uitsluitend gezonde en biologische voeding serveert, zo zeiden de initiatiefnemers.

Het menu is ontworpen in samenwerking met een beroemde chef-kok en Engelse expert op het gebied van kindervoeding, Annabel Karmel.

"Ik ben heel kieskeurig over de voeding die ik mijn kinderen geef en het was frustrerend voor ons om onze kinderen tijdens uitjes geen gezonde voeding te kunnen aanbieden", zei Hana.

"Ouders doen zo hun best om hun kinderen gezonde eetgewoonten aan te leren, maar zodra we naar buiten gaan, stellen we onze kinderen bloot aan allerlei soorten ongezonde en aanlokkelijke voedingsmiddelen en dit probleem stoorde me."

In het restaurant is alles, van het eten tot het meubilair, ontworpen voor kinderen van zes maanden tot acht jaar, zei Hana, die zelf drie kinderen heeft in deze leeftijdsgroep.

"Als de kinderen het restaurant binnenkomen, krijgen ze een witte schort om en mogen ze aan tafel. Onze medewerkers brengen hen hierna een menu, waarin foto's staan van de verschillende gerechten waaruit ze kunnen kiezen."

Om de interesse van de kinderen vast te houden, heeft Hana ook een aantal interactieve activiteiten ontwikkeld. Kinderen die bijvoorbeeld sinaasappelsap bestellen, mogen ook helpen bij het persen van de sinaasappelen met behulp van een handmatige sinaasappelpers.

Enkele van de gerechten, die op het menu staan, zijn suikervrije energieballen, spaghetti bolognese met verstopte groenten, hamburgers van wortelen en appel, zoete aardappelgroenten en boterkip die niet scherp is.

Bron: Khaleej Times (Saman Haziq)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven