VILSA krijgt bio-mineraalwater keurmerk

De bio-mineraalwater familie groeit verder. De Duitse kwaliteitsorganisatie 'Bio-Mineralwasser e.V.' heeft haar bio-mineraalwater keurmerk nu aan 'VILSA-BRUNNEN Otto Rodekohr GmbH' uit Bruchhausen-Vilsen uitgegeven.

Daarmee zijn nu negen mineraalwaterbedrijven volgens de richtlijnen van de kwaliteitsorganisatie Bio-Mineralwasser gecertificeerd. bio-verenigingen Bioland, Demeter, Naturland, Biokreis en Bundesverband Naturkost Naturwaren erkennen deze richtlijnen.

Het merk VILSA is het overkoepelende merk van familiebedrijf VILSA- BRUNNEN Otto Rodekohr. Het is één van de vooraanstaande Duitse mineraalwatermerken. In Bruchhausen-Vilsen werden in 2018 meer dan 600 miljoen flessen gevuld. Het natuurlijke mineraalwater van VILSA is aantoonbaar al duizenden jaren onberoerd en wordt onder de strengste voorwaarden gewonnen. De verantwoordelijke omgang met natuurlijke bronnen is een elementair bestanddeel van de bedrijfsfilosofie van het familiebedrijf. Daarom ondersteunt VILSA-BRUNNEN projecten die de natuur en dienst kostbare bronnen beschermen en die ervoor zorgen dat de eigen bronnen voor de volgende generaties behouden blijven.

Dr. Franz Ehrnsperger, voorzitter van de kwaliteitsorganisatie Bio-Mineralwasser: "Met VILSA-BRUNNEN treed nog een top-class familiebedrijf uit de top 5 van Duitse mineraalwaterbedrijven tot de bio-mineraalwater familie van onze organisatie toe. De beslissing van VILSA toont de groeiende belangstelling van de mineraalwaterbranche om ook bij het belangrijkste levensmiddel water aan de zeer strenge bio-criteria te voldoen en daarmee tegelijkertijd een actieve bijdrage te leveren aan de bescherming van het milieu en onze in gevaar zijnde watervoorraden.“

Henning Rodekohr, directeur van VILSA-BRUNNEN: "Met het bio-mineraalwaterkeurmerk van de kwaliteitsorganisatie onderstrepen we de milieu- en duurzaamheidsgedachte van ons familiebedrijf nog bewuster. Met de bio-certificering onderwerpen we ons aan nog omvangrijkere kwaliteitscontroles en verplichten we ons tot een hoge productkwaliteit evenals een duurzaam concept voor milieu- en waterbescherming. Daartoe hoort bijvoorbeeld dat we uit onze bron minder water wegnemen dan de natuur weer toe kan voeren.“

Het bio-mineraalwaterkeurmerk van de kwaliteitsorganisatie garandeert met haar strenge voorschriften dat al het water met dit keurmerk altijd aan de hoogste kwaliteits- en reinheidseisen voldoet. Tegelijkertijd verplicht het bio-mineraalwaterkeurmerk de mineraalwaterbedrijven om actief de bescherming van water te bevorderen, hun bronnen duurzaam te gebruiken, sociale standaarden na te leven en transparant te zijn tegenover consumenten.

Meer informatie over bio-mineraalwater is te vinden op www.bio-mineralwasser.de

Bron: www.about-drinks.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven