India: biologische ananas uit Manipur per luchtvracht getransporteerd

Op 5 juli hield de Indiase Minister van Tuinbouw en Bodembescherming Shyamkumar toezicht op het laden van ananas op de internationale luchthaven van Imphal. Shyamkumar zei op de luchthaven dat ananas die in de staat Manipur geteeld is sinds vorig jaar per luchtvracht naar zowel binnen- als buitenlandse bestemming buiten de staat wordt vervoerd.

Mensen die in ontwikkelde landen en in de grote Indiase steden wonen, zijn zich zeer bewust van de gezondheidsrisico's van verschillende voedingsproducten. Daarom geven zij de voorkeur aan biologisch gecertificeerde land- en tuinbouwproducten, hoewel dergelijke producten duurder zijn.

Tegelijkertijd gaan grote hoeveelheden ananassen die in de staat worden geteeld verloren door de afwezigheid van verwerkingsfaciliteiten. Dat is de reden waarom verse ananas worden geëxporteerd. Shyamkumar zei dat het exporteren van ananassen het inkomen van telers verhoogt en dat de inspanningen van de afdeling zijn vruchten beginnen af te werpen.

Dit jaar bestelde North East Agro en het in Delhi gevestigd Big Basket biologische ananassen uit Manipur. Sinds drie jaar telen 1500 telers de ananasvariëteiten Queen en QC op 1500 hectare op biologische wijze in Khousabung, Bunglon, Andro, Thayong en Thoubal, als onderdeel van MOVCDNER.

Bron: thesangaiexpress.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven